Groep 5/6
Blink
De afgelopen tijd stond in het teken van het wereldrestaurant. In dit thema hebben we veel geleerd over gerechten en eetgewoontes over de hele wereld in de tijd van nu en vroeger.
De Romeinen
In deze les hebben we geleerd wie de Romeinen waren en welke eetgewoontes zij hadden in die tijd. Er was een groot verschil tussen de rijken en de armen. We leerden dat de Romeinen vaak liggend aten, op hun linkerzij en aten met hun rechterhand.
VOC
We leerden in deze les wat de VOC betekent en dat de VOC een handelsorganisatie was. We lazen verschillende teksten en kwamen er zo achter dat er werd gehandeld in rijst, textiel, hertenvachten, goud, zilver, brons en ook voornamelijk veel in kruiden en specerijen.
Spicy India
In deze les leerden we dat veel kruiden afkomstig zijn uit India en welke kruiden ze daar veel gebruiken. We maakten in de klas kennis met kurkuma, gember, koriander, chilipoeder, kaneel en komijn. We mochten het zelfs proeven! Sommige kruiden zijn best lekker, andere iets minder of juist heel pittig!
Afsluiting
Afgelopen vrijdag sloten we het thema af. We hadden allerlei verschillende gerechten opgezocht uit verschillende werelddelen. In de klas bakten we croissantjes en American pancakes. We sloten de middag af met het maken van wraps en we mochten zelf sushi maken.