Nieuws uit groep 3/4

woensdag 13 november 2019

Gelukkig zijn zowel juf Karin als juf Monique weer helemaal terug en kunnen we onze regels en routines weer goed op gaan pakken.

Groep 3

Taal:
Dit 4e thema gaat over “op wielen”. De letters die aan bod komen zijn:
W, g ,eu,f, au, maar ook leren we woorden lezen en maken met 2 medeklinkers vooraan of achteraan.

Spelling:
De kinderen kunnen na dit thema alle letters die ze tot nu toe geleerd hebben goed schrijven.

Rekenen:
Blok 5 alweer, wat gaan ze goed!!! In dit blok gaan we verder met het invullen van getallen tot en met 20 op een getallenlijn, Leren we groepjes van 5 maken, vooruit en achteruit tellen tot en met 20 en beginnen we met het splitsen van getallen.

Groep 4

Taal:
We herhalen op dit moment het eerste thema met alle begrippen die bij spelen en spelletjes horen. Vraag uw kind maar eens wat een pion is of wat beslissen is….

Spelling:
Een herhaling van alle tot nu toe aangeboden categorieën. Hakwoord, zingwoord, plankwoord, luchtwoord, eer/oor/eur woord, en het aai/ ooi/oei woord.

We merken dat het herhalen echt goed gaat en dat er al veel minder foutjes gemaakt worden ook tijdens het schrijven van verhaaltjes.

Rekenen:
We ronden blok 3 af en gaan volgende week beginnen met blok 4.

In dit blok leren we sprongen van 10 maken naar een ander willekeurig getal, optelsommen en aftreksommen tot en met 100 bv. 45+7=, 46-5=, 30+40=, 82-50 =. We gaan dus over het vorige of volgende 10tal heen, ook leren ze meten met de liniaal.

Zoals u leest zijn er weer heel veel dingen die we de komende periode gaan leren.

 

Sinterklaas

Uiteraard vergeten we ook Sinterklaas niet, we kijken elke dag het Sinterklaasjournaal, maken werkbladen over Sinterklaas en gaan we knutselen. Op dinsdag 19 november mag je zelfs je schoen zetten….

Delen via